Tuesday, April 27, 2010

Kilometer 196.6



Apekah  kilometer 196.6 ni..?

ntah.

Takde ape yang best pun kat situ
Sebenarnya ni nak citer tentang satu peristiwa yg telah berlaku pada 22 April 2010, Sabtu lepas..
Kejadian yang berlaku pada lebih kurang pukul 330 petang.

Saturday, April 24, 2010

TRUE LOVE.

aritu ade org fwd email ni pd n.a.f.i.i.z...
sebuah kisah benar mengenai cinta tragis yang sejati seorang lelaki..

maka, alkisahnya..

Seorang lelaki Cina, Zhuang Huagui, berumur 26 tahun, ade seorang girlfriend bernama Hu Zhao, berumur 21 tahun. 

Rancangan asal, diorang nak melangsungkan perkahwinan pada 4 Februari baru2 ini..tapi nak dijadikan cerita, pada 28 january, 8 hari sebelum tarikh bahagia tu, 2 orang pencuri telah pecah masuk rumah si bakal pengantin perempuan ni...
Kalau curi barang je takpe, tapi si gadis malang ini telah ditikam hingga mati oleh pencuri2 durjana tu...

Sedih, memang sedih..
Tetapi lelaki ni, tak kira..dia nak kahwin jugak dgn cinta hatinya..
maka, silalah layan gambar selanjutnya ye.. :))

semua yang hadir tak dapat menahan sebak...isk...

 
 Zhuang Huagui menahan sebak...isk...

 
 Zhuang Huagui, menyarungkan cincin pd jari Hu Zhao

Thursday, April 22, 2010

Picnic..



Dah lama tak berkelah2 ni..Hampir 3 tahun rasanya..
Apatah lagi sejak kehadiran 2 anugerah terindah yg cute2 ni..

Pada 17 april 2010, sabtu lepas, mama and sektor M berpakat untuk pergi berkelah ke Air Terjun Gabai di Hulu Langat, Selangor 

Kitorang gerak dari rumah dlm pukul 845 pagi. Perjalanan mengambil masa dlm 40 minit..jln clear..tak banyak trafik..okla..

Sampai2 je Sg. Gabai, parking byk lagi yg masih kosong..nasib baik..geng2 bujang dah sampai awal. Diorang tgh nyalakan api utk bakar ayam dn kambing..hehe..best2..Amira dan Rayyan blur2 tgk sungai..psl sblm2 ni asyik mandi kolam n laut je..tak pernah lagi diorang tgk air terjun..


Sejuuukkk...!
Tapi, budak2 duorang ni mmg dh tak kira dh..

"nak..nak..nak..."



Okeh..kita tgk gambar je la..tak tau nak citer ape..
tp yg pasti...

Bessttt...!!

 walaupun sejuk menggigil2..dah takleh tahan dh..tak kiraa...

n.a.f.i.i.z

 
 First time berendam dlm sungai..terkedu Rayyan

 
 Amira tak sejuk langsung..

 
 mama n Rayyan

 
 Rayyan geram2 je nak minum air sungai tu..ishh..!

 sejuk mata memandang..sejuk lagi air sungai tuu...!

 
 kipas fandi..kipas..!

 
 Hmm....sedap tau ayam ni..(gambar kambing bakar lupe nak amek..ishh..)

ash n DHIYA

DHIYA

 
 ni tourist dari arab..tgk anak die..gebunyaaa...!
 
  ini CC Radziah

 
 ini Intan

 ini Bos saya..nama die En.Fendi

 
ini Fizah

 ini Faizul

 
 ini Izat

 
 Ash n DIA

ini Fandi

 
 Fizah, mama n Ash...

 
 yeaa...!

 ini anak lelaki bos saya..

Monday, April 19, 2010

AWARD !

" Oh! "


" tak terkata bangga dan gumbiranya hati ini di atas award " Uber Amazing Blog! " yg dianugerahkan kepada blog ini. terima kaseh kpd kedua ibu bapa saya, suami saya, anak2 dn semua peminat2 sy yg bla..bla..bla..bla......"

Saturday, April 17, 2010

tahniah bos2 ku..

 Semasa melawat Puan Dayang di Hospital Putrajaya

Tahun ni…tahun bos-bos nani dapat baby…
3 orang sekaligus dapat baby hampir serentak…perfect strike.!
Macam pakat2 je beranak sekali…Jarak yang amat-amat dekat plk tu…
Dahlah ahli sektor tak ramai…Sekarang bos-bos cuti bersalin pulak..

Hmm..
Sunyi sekejap sektor nani…(heheh..)


`First, Puan Dayang
23 mac 2010,
Baby girl….3.3kg




























Second, Puan Izatul
26 mac 2010,
Baby girl….3.3kg




















Third, En Jahid
5 april 2010,
Baby boy….2.6kg

memories..

i'm looking for..

Loading...